ja sitten on tätä reissua aika tarkalleen 2 kuukautta jäljellä. Välillä tuntuu, että 2 kuukautta liikaa. Kun ei oikein jaksa ottaa iloa irti opiskelijabileistä jne. Ne ei nyt vaan oikein tunnu omalta jutulta.. Kuntosalilla ja lenkillä kun voi käydä Suomessakin. Tosin näin paljon aikaa siellä tuskin ois, eli pitänee nyt ottaa kaikki irti tästä muutoin tylsästä olemisesta ja käyttää kaikki itutus liikkumiseen. Tänään varsinkin oli aamusta verenpaine hippasen koholla. Tää mun kämppis kun on täys idiootti. Siis sosiaalisilta kyvyiltään. Veikkaan, että perheensä ainoa lapsi joka ei ole koskaan joutunu jakamaan mitään kenenkään kanssa. Kaikkein vähiten asumustaan. Kun ei tunnu olevan minkäänlaisia tapoja ja kunnioitusta toista kohtaan. Tämä kun tuppaa vetämään sälekaihtimet ylös ja rymistelevän minkä ehtii heti kun itse herää. Eli sellanen järki käteen meininki on erittäin hukassa. Ja kun sitten tulin puoli tuntia kestäneeltä koulupäivältäni kotiin, niin täällä oli neidin ruoka-annos pöydällä. Siis pastaa ja nakkikastiketta ja olipa mukava kun koko huone sitten tuoksahti kohtuullisen tuoreelta. Kävin hakemassa elmukelmua omasta varastosta ja huitasin annoksen päälle. Sitten vähän tuuletusta ja alko olla vähän raikkaampaa. Vaatesäilön ovi pitää sulkea kun muuten kaikki vaatteet alkaa haista neidin eväille... Siis meillähän ei mitään vaatekomeroita ole vaan tollaset kuuskyt luvun hienot puiset seinään kiinnitetyt kolhokkeet. Jotain vanhoja mappikaappeja luultavasti. Ainakin kokonsa puolesta.

Mutta juu, mitäs viime viikolla sitten sattui ja tapahtui.. Ei kai mitään kovinkaan järisyttävää, Samaa shaibaa mitä tähänkin asti :) Tosin luennot, se vähä mitä niitä on, on alkaneet olla mielenkiintosempia. Pikkuhiljaa päästään uuteen asiaan.

Cognitive assistive devices (ruotsiksi luento) oli mielenkiintonen ja päästiin testailemaan erilaisia muistiapuvälineitä. Siis periaatteessa iPad sovelluksen tyylisiä kalentereita joihin voi tallentaa kaikki menot, kulkuohjeet jne. ja sitten ääni muistuttaa että mitäs nyt pitikään tehdä. Task oriented approach oli sit tiistaina ja se oli kyllä aika huuhaata. Tai menetelmä, jonka käyttämistä tuskin kovin usein suositellaan jos ollaan kustannustehokkaita. Toki ihmisille, joilla on mahdollisuus palautua ennalleen pitää olla vastaavat tavoitteet. Mutta juu ei, mulle ei ainakaan myyty tuota toimintaperiaatetta :) Viikon kolmas luento oli sitten housing accessability jossa ei tullu mitään uutta. Samaahan me tehtiin jo keväällä. Ja Älykodissa näkee aikalailla kaikkia fiksuja ratkaisuja asumisen ongelmiin. Tästä aiheesta pitää tehdä 20 minuutin ryhmätyö ja esitys joka sitten ennen harkkaan lähtöä esitetään muille ja joillekin alan asiantuntijoille. Jipii... tai jotain...

Viikonloppu meni aika tylsästi. Tai siis säät oli mitä mahtavimmat, joten sen lisäks, että vietin liki 5 tuntia kahden päivän aikana salilla, olin myös ulkona muutaman tunnin. Ja kävin A6ssa ihailemassa niitä Eccon kenkiä, jälleen kerran. Ja sain kuulla, että ne mitkä on Suomessa ei nyt sit olekaan ihan samat.. Joten ei siis osteta niitä Suomesta.. Mutta nyt on suunnitelmissa käydä pyörähtämässä Saksassa pari päivää ja elättelen toiveita, että bootsit löytys sieltä halvemmalla... Tai Tanskasta.. eikös Ecco ole Tanskasta?

Suomeen on tullut tehtyä pari kouluhommaa liittyen nuorisokulttuuriin. Yksi pitäis tässä vielä kirjotella valmiiksi. Ja opinnäytetyötä on pohdittu. Lähinnä sitä rajaamista. JA siitäkin aletaan päästä yhteisymmärrykseen.

Eilen kävin meidän terveydenhuollon ulkkis opiskelijoiden järjestön S.U.S.H.In iltamissa. Tarjolla oli ruotsalaista, lähinnä jouluruokaa. Ihan ok, mutta eipä sieltä mitään uusi makuja tullu. Julmust oli uus kokemus. Evästyksen päätteeksi oli vielä tietokilpailu, josta voitto tuli meille suomalaisille kirkkaasti. 10/10 oikein :)

Tänään oli sitten tosiaan puolen tunnin koulupäivä... Esiteltiin ryhmätyö, josta opettaja totesi että hienosti tehty. Muutamaa pikkujuttua pitää korjata, mutta kuulemma hienosti ollaan osattu käyttää psykososiaalista otetta. Taputi taputi omalle olalle. Toisaalta saadaan kiittää suurelta osin meidän hollantilaista ryhmäläistä joka on yhtä lukukautta valmis toimintaterapeutti. Eli sillä on aika hyvin sana hallussa :)

Huomenna on sitten CouchSurfing-tyttöjen kanssa tyttöjenilta odotettavissa. Niin ja pitää käydä aamulla MRSA-testissä. Notta tiedetään sitten kuinka varovainen mun pitää harjottelussa olla. Tosin epäilen, että toimintaterapeuttina ei ihan kovin paljoa tartte haavojen jne. kanssa olla tekemisissä. Mutta testataan nyt sit. Sittenpähän sen näkee ollaanko tässä sairaalabakteerittomia :) Testi kuulemma ei ole kiva. Ensin pumpulitukko nenään, sitten nieluun ja vimosena vielä nivustaipeesta kuulemma otetaan näyte... Kaikkee sitä... Joudunkohan sit Suomessa uudelleen vastaavaan kun eihän sitä tiedä jos tuon ruotsalaisen bakteerin mukanani :)

Mutta joo, jos sitä nyt nukkumaan että jaksaa aamulla 8:30 olla terkkarin pakeilla..