Täällä kaikelle tekemättä jättämiselle syy tuntuu olevan se, että talvi on tulossa. Eilisen päivän aikana kuulin tokaisun "winter is coming" luultavasti kolmesti, ja heti tänä aamuna naapurin saksalaispoika ilmotti aamupalapöydässä, että ei hän enää lähde pelaamaan futista kun "winter is coming". Tottahan se tietysti on, mutta sen verran mitä nyt tiedän täkäläisestä talvesta, niin eipä se varsinaisesti talvi edes ole. Viime talvena täällä ei ole ollut yhtään lunta. Eli räntää ja vettä vaan. Toissa talvena kuulemma kuitenkin oli ihan kunnon kinokset. Sää on nyt joka tapauksessa ollut jo useamman päivän ajan aika aurinkoinen mutta tuuli on kylmä. Tälläkin hetkellä ulkona näyttää aurinko paistelevan lähes pilvettömältä taivaalta, mutta tuulee niin maan pirusti. Ajattelin kuitenkin uhmata tuulta ja tehdä kävelyreissun kaupunginpuistoon, Stads parkeniin. Jos jotain pientä evästä mukaan ja taapertamaan. Ei tästä matkaa siine taida olla kolmea kilometriä enempää...

Eilen vietin useamman tunnin Kinnarps Areenalla, eli luvassa oli jääkiekkomatsi HV71 vastaan Rögle BK Ängelholmista. Kyseessä oli HV71-päivän ilmanen harjotusmatsi. Varsinainen kausi alkaa muistaakseni ensi viikonloppuna. Areenalla oli kyllä kaikkea muutakin häppeningiä, muunmuassa junnujen peli, josta nähtiin viimeiset viitisen minuuttia. Peli itsessään muistutti enemmän paini- tai nyrkkeily ottelua. Kohtalaisen ahkeraan olivat toistensa rinnuksissa kiinni ja pari 10 minuutin jäähyäkin nähtiin, yksi molemmille joukkueille. Jostain syystä olin kuitenkin enemmän Röglen poikien puolella. Ensimmäisessä erässä kun vaikutti siltä, että HV71:n pelaajat rökittää ne ressukat. Mutta niin vaan kävi, että seuraavat pari erää Rögle taisteli hienosti ja loppujen lopuksi voitti matsin rankkareiden jälkeen 1-2. Nyt sitten odottelen, että JYP saapuu Kinnarpsille 20.10. Täytyyhän sitä mennä kotijoukkuetta kannustamaan. Tosin nyt ei ehkä ole ihan selvää, että mikä se kotijoukkue on... Siellähän on napit vastakkain kaksi kotijoukkuetta. Joten sama kai sitten kumpi voittaa. Vinkkinä vaan, että pelaajaa nro 97 kannattaa varoa. Kaveri kiihtyy nollasta sataan kohtuullisen vauhdikkaasti. Paras esimerkki oli eiliseltä kun heppu luisteli omalta alueelta suoraan Röglen maalivahdin eteen ja pisti nyrkit heilumaan. Jotain kai sitten oli tapahtunut aiemmin ja herra lähti kostoreissulle yhtäkkiä yllättäen. Ja sitten istuskeli 10+2 minsaa jäähyllä... Sarjassamme fiksuja vetoja. Toinen yhtä lahjakas toiminta oli "kotijoukkueen" toiselta pelaajalta joka päätti huiskasta kiekon Röglen päädystä kohti omaa päätyä, mutta katsomoon, siis ihan tarkotuksella. Ja jälleen jäähykopin ovi kävi ja pojjaat pelasi minuutin verran kolmella viittä vastaan.. Noh, ehkä harkkamatsin takia enemmänkin näytöstä koko ottelu..

Jaa opiskelut vai... Noh, täällä eletään mielenkiintosia aikoja. Kaikki kiinnostavimmat aiheet opetetaan ruotsiksi. Kuten proteesien valmistus, luovat toiminnot, kirjaaminen ja pari muutakin juttua. Nyt tässä odotellaan, että mitähän sitten meille ulkkiksille keksitään, kun eivät olekaan saaneet tälle kansainväliselle kurssille kansainvälisiä opettajia luennoimaan. Tosin itse kyllä ajattelin osallistua noille ruotsinkielisille tunneille. Kyllä niistä aina jotain saa irti. Toisin on sitten muiden ulkkisten. Aussit ei paljoa ruotsia ymmärrä. Hollantilainen vielä jotain saa irti kirjoitetusta mutta puhe onkin sitten ihan toinen juttu. Lähinnä tässä on alkanut miettiä, että mitähän multa jää oppimatta. Että mitä niillä kursseilla, jotka saan hyväksilukuna opetetaan. Täällä kun tuntuu, että mistään ei opeteta yhtään mitään... Eli ei voi juuri sanoa, että olisin tällä hetkellä kovinkaan tyytyväinen opetuksen tasoon. Toivottavasti asiat vielä kääntyy parempaan päin.

Mutta Jönköping, Skeppsbron, hiljenee ja suuntaa kulkunsa kohti puistoa.